PORTRÉK

ZAKOR ILDIKÓ – POLGÁRMESTER

blog img

Kellemes életderű, kicsattanó vitalitás és elmélyülten figyelő, elemzően értő okos gondolatmenet, s őszinte, természetes emberi kedvesség lengi be Zakor Ildikó tipikusan gégényi atmoszférájú hivatali irodáját. A közvetlen komolyság és faluvezető felelősségteljes derűjének harmonikus egyvelegéből egy éretten gondolkodó, 2 gyermekes, fiatal családanya és egy községe iránt elhivatottan, olykor megszállottan cselekvő, a férfiak közt sokszor oroszlánként harcoló polgármester asszony portréjának körvonalai sejlettek fel bennem már legelső találkozásunkkor, pedig nem ez volt érkezésem célja.

VARGA LÁSZLÓ – A HAJDÚHADHÁZI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ELNÖKE

Az élénk tekintetű és szellemű, halk szavú úriember maga is láthatóan meglepődik, miközben felidézi színes, sokoldalú életútjának eddigi állomásait. 1959. június 13-án látta meg a napvilágot Debrecenben elsőszülött fiúként, „egy szombati napon”- teszi hozzá elmélázó mosollyal. 5 év múlva megszületett kishúga, Gabriella is, aki ma már szintén szép pályát befutva a kaposvári Munkácsy Mihály Középiskola biológia-kémia szakos tanára.

MIHALKÓ GYULA: AZ UTOLSÓ IGAZI KALAPOSMESTER PORTRÉJA

blog img

Friss, éltető tavaszi napsütés, kellemesen ringató fény-meleg vonja simogató bársonyba Balmazújváros egy gyönyörű kis portájának udvarát, a Nádudvari utca 26. szám alatt. Április 2. napját írjuk a 2016. esztendő tavaszán. A porta életerős, magas, „derék magyar mesterember” külsővel, arany szívvel és kézzel, no meg évszázadok tudásával megáldott gazdája büszkén kalauzol végig birodalmán.